Članovima Upravnog odbora HLZ-a predstavljeni rezultati projekta „Ne sjedi, 5!“

Projekt „Ne sjedi, 5!“ osim što je donio brojne benefite korisnicima projekta, rezultirao je i sa vrlo kvalitetnim partnerstvom 2 zanimljiva partnera – Gimnastičkim društvom Osijek – Žito i Hrvatskim liječničkim zborom Podružnica Osijek.  Upravo stoga, na samom kraju projekta, članovima Upravnog odbora HLZ Podružnice Osijek prezentirani su rezultati projekta i planovi za daljnje suradnje.

Suradnja na provedbi projekta zadnjih 12 mjeseci bila je izvrsna prilika razmijeniti znanja i iskustva između ova tijela, ali i ojačati kapacitete i stručnost timova uključenih u provedbu projekta. Upravo zajedničko sudjelovanje na realizaciji zadanih aktivnosti, dalo je i GD Osijek – Žitu i HZL Podružnici Osijek uvid u provedbu projekata financiranih europskim sredstvima obzirom da se Gimnastičko društvo Osijek - Žito prvi put našlo u ulozi prijavitelja, a Hrvatski liječnički zbor u ulozi partnera na europskom projektu.

„Sudjelovanje na ovom projektu dalo nam je za vjerovati da možemo uspješno participirati u europskim sredstvima i naša stručna znanja prenijeti do općeg građanstva koje, nažalost, zbog sve veće razine neaktivnosti sve ranije obolijeva od bolesti poput dijabetesa te moždanog i srčanog udara. Vjerujem da smo producirali kvalitetan sadržaj i da će spoznaje koje smo prenijeli građanstvu iste motivirati na pozitivne promjene životnog stila“, izjavio je dr. Hrvoje Mihalj, predsjednik HLZ Podružnice Osijek.

Slično mišljenje dijeli i Ivana Maltašić, voditeljica projekta: „Bilo je uistinu zadovoljstvo surađivati s kolegama iz Hrvatskog liječničkog zbora i nadamo se da je ovo samo početak buduće suradnje“.

Projekt „Ne sjedi, 5!“ je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu poziva “PROMOCIJA ZDRAVLJA I PREVENCIJA BOLESTI - FAZA 2” u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.”

#nesjedi5 #ustani #vježbaj #osijek #gdosijekzito #gradosijek #hlz