Seligman: Grad Osijek želi projekte usmjeren zdravlju

Da zdrav i aktivan život itekako nosi velike benefite u životu svakog pojedinca, jako dobro zna Robert Seligman, proslavljeni hrvatski gimnastički reprezentativac, a danas i jedan od čelnih ljudi osječkog sporta. Svoj sportski put Seligman je započeo još kao 6 – godišnji dječak te je u svojoj izuzetno bogatoj sportskoj karijeri osvojio čak 2 europska odličja – srebro i broncu kao i mnogobrojne medalje na etapama FIG Svjetskog gimnastičkog kupa.

Danas, uz sportsku karijeru, Robert ima dodatni javni angažman – direktor je tvrtke Športski objekti iz Osijeka i u toj funkciji izuzetno mu je važno vidjeti zdrave i aktivne Osječane i Osječanke.

„Sve što sam postigao u životu do sada, mogu zahvaliti predanom radu i trudu u gimnastičkoj dvorani i siguran sam da si oni koji uistinu žele živjeti zdravo i aktivno, to i mogu. Svi smo vjerujem svjesni poražavajući brojki koje govore o pretilosti odraslih, a sve više djece i mladi u Hrvatskoj i baš zbog toga provedba projekta poput ovog imat će podršku Grada Osijeka. Želimo vidjeti još veći broj udruga i pojedinaca aktivno uključenih u podizanje svijesti o zdravom životu čega je redovita tjelesna aktivnost i uravnotežena prehrana sastavni i neizostavan dio“, istaknuo je Seligman.

Podsjetimo, projekt "Ne sjedi, 5!" (UP.02.2.1.08.0154) ima za cilj promicanje zdravih navika i zdravlja te povećanje znanja i svijesti opće populacije građana Republike Hrvatske o važnosti prevencije bolesti uzrokovanih sjedilačkim načinom života, a provodi ga Gimnastičko društvo Osijek – Žito uz partnere Grad Osijek i Hrvatski liječnički zbor.

„Podrška Grada Osijeka i kolega iz Hrvatskog liječničkog zbora nam znači jako puno jer smatramo da samo međusektorskom suradnjom možemo postići dovoljno jak učinak na javnost s ciljem promjene svijesti građanstva koja je u ovom trenutku od presudna važnosti“, izjavila je Ivana Maltašić, tajnica GD Osijek – Žita.

WEB STRANICA: https://nesjedi5.eu/

FACEBOOK: https://www.facebook.com/ne.sjedi.5

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/ne_sjedi_5/

YOUTUBE: https://www.youtube.com/channel/UCtZ2E5nhVWYdSV7euVeoeMg

Projekt „Ne sjedi, 5!“ je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu poziva “PROMOCIJA ZDRAVLJA I PREVENCIJA BOLESTI - FAZA 2” u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.”